Dit zijn 3 redenen waarom je naar Cannes moet bezoeken

Dit zijn 3 redenen waarom je naar Cannes moet bezoeken

De Franse Rivièra vind je aan de adembenemende Mediterrane zuidkust. Deze regio omvat beroemde glamoureuze badplaatsen als Saint-Tropez en Cannes, en de onafhankelijke microstaat Monaco. Cannes is misschien wel de beroemdste stad, niet alleen bekend om een roemrijk filmfestival, maar het is ook het hele jaar door een hotspot die geliefd is om zijn luxehotels, verfijnde eetgelegenheden en fantastische strandcultuur. Gelukkig hoeft je niet in het bezit te zijn van een luxejacht of een overvolle portomonnee om te genieten van alles wat Cannes te bieden heeft. Daarom geven we je hier 3 redenen waarom je Cannes ten minste één keer in jouw leven moet bezoeken!

1. Ile de Lerins

Een speciale plek om zeker te bezoeken als je in Cannes bent, zijn de kleine, beboste eilanden voor de kust van Cannes die al eeuwenlang beroemde kloosternederzettingen zijn geweest. Dit zijn de Ile de Lerins, waar de monniken van Saint-Honorat een heerlijke likeur genaamd Lerins produceren en wijnproeverijen organiseren voor bezoekers.

Sterker nog, je kunt zelfs in de kloosterherberg van het eiland verblijven en het eenvoudige leven van de monnike ervaren. Bovendien vind je prachtige stranden zoals op St. Margarets, het eiland is beroemd is om kristalhelder water dat je doet denken dat je in het Caribisch gebied bent in plaats van de Middellandse Zee!

2. Prachtige stranden

En nu we het toch over een van de topattracties van Cannes hebben, de stranden van de laatstgenoemde, strekken zich maar liefst 7 km langs de zee, en zijn adembenemend. Verreweg de bekende stranden zijn langs La Croisette. Hoewel niet alle stranden van Cannes gratis en open zijn, vind je de beste openbare stranden met de namen Zamenhofstrand en het Mays-strand, welke beide naast de Boulevard de la Croisette gelokaliseerd zijn. Bovendien is het Mouret Rouge-strand bij de vissershaven zeker de moeite waard om te bezoeken. Ben je toe aan iets exclusiefs, dan zijn de  meeste privéstranden uiteraard ook open, maar de toegang kost rond de 20 euro. Kortom, Cannes is de ideale plek om te te genieten van een vakantiehuis in Zuid Frankrijk aan de kust!

3. De geschiedenis beleven in Le Suquet

Op de heuvel Chevalier vind je de oude stad genaamd Le Suquet. Dit was oorspronkelijk een vissersdorp, dat zich ontwikkeld heeft tot het Cannes van vandaag. Hier vind je de typische rode daken van Cannes, inclusief het weerzinwekkende uitzicht op de Middellandse Zee.Bovendien kan je hier gerust wandelen, aangezien motorisch verkeer is verboden, zodat jij alle smalle straatjes en trappen, de binnenplaatsen en de oude muren kunt beleven. Klim zeker ook boven op de 11e-eeuwse wachttoren van de Tour du Mont, waar je een perfect uitzicht hebt over de Leylin-eilanden. Tot slot, de straten van Le Suquet zijn bezaaid met prachtige boetiekjes en winkels, bloemenetalages en vlooienmarkten!