Dit zijn de voordelen van een wellness vakantie

Dit zijn de voordelen van een wellness vakantie

Of het nu lente, zomer, herfst of winters is; een wellness vakantie is altijd fijn om te ervaren. Sommige mensen hebben tijdens koude dagen vaker de behoefte om een spa of wellness huisje op te zoeken. Niet alleen word je natuurlijk 'warm' van een bezoek aan een sauna, verwarmd zwembad of hottub; er kleven namelijk wel wat meer voordelen aan zo'n wellness vakantie. Of je nou één overnachting boekt, of meerdere; een wellness vakantie is altijd goed voor je gezondheid! Het zorgt voor veel ontspanning, maar ook bijvoorbeeld voor een betere doorbloeding. Hieronder vind je alle voordelen op een rij.

Je komt helemaal ontspannen thuis

Na een vakantie kan het wel eens voorkomen dat je gestresst weer thuiskomt. Na een lange vliegreis bijvoorbeeld of wanneer de vakantie toch tegenviel door slecht weer of iets anders. Boek je een wellness vakantie, dan zit je vaak in een mooi hotel of vakantiehuisje met (privé) wellness faciliteiten waar je eindeloos gebruik van kan maken. Na een bezoekje aan de sauna, de hottub, jacuzzi en/of een verwarmd zwembad voel je je weer helemaal jezelf. Je bent ontspannen en weer opgeladen!

Ook met slecht weer heb je iets te doen

Is het buiten slecht weer en heb je niks te doen? Als je verblijft in een huisje met sauna kun je de hele (mid)dag besteden aan ontspannen in de sauna. Of als je verblijft in een wellness hotel, hoef je ook nergens naartoe behalve binnen te zijn. Je kunt zelfs een vakantiehuis met privé binnenzwembad boeken, zodat je ook dan met slecht weer wat te doen hebt binnen. Veel wellness vakantiehuisjes zijn voorzien van meerdere wellness faciliteiten, zodat je niet eens hoeft te kiezen tussen een sauna, bubbelbad, sunshower of zwembad.

Het is goed voor je gezondheid

Dat een sauna goed is voor je gezondheid, hoeven we denk ik niet meer te vertellen. Een sauna bezoek verbetert je immuunsysteem, stimuleert je bloeddruk en stabiliseert je lichaam. Een infrarood sauna heeft een positief effect op je lichaam, vooral bij spierpijn. Verblijf je in een huisje met hottub? Een hottub is ook goed voor je gezondheid. Het warme water zorgt voor een lagere bloeddruk, ontspanning en een gezondere huid. Zo kleven er aan elk wellness faciliteit wel enkele gezondheidsvoordelen!

Je hoeft er niet ver voor te reizen

Voor een fijne wellness vakantie hoef je echt niet ver te reizen. In Nederland en België vind je al een heleboel wellness hotels en wellness vakantiehuisjes die perfect zijn voor een ontspannen wellness vakantie. En zoals hierboven al vernoemt is, hoeft het helemaal geen mooi weer te zijn wil je optimaal genieten van de wellness faciliteiten. En een minder lange reistijd zorgt er ook voor dat je geheel ontspannen thuiskomt.