Genieten van unieke gebieden in Nederland?

Genieten van unieke gebieden in Nederland?

Ben jij iemand die dol is op Nederland? Omdat je in ons eigen landje, altijd weer nieuwe gebieden ontdekt die de moeite zijn om te bezoeken? Ga je graag een lang weekendje weg om zo’n gebied van dichtbij te leren kennen en neem je hier ter plaatse dan ook graag uitgebreid de tijd voor? Wij hebben hieronder drie gebieden voor je geselecteerd, die absoluut de moeite waard zijn om te gaan bezoeken. Gegarandeerd dat jij hiervan gaat genieten!

Wadden op Texel

Ben je op zoek naar een uniek gebied in Nederland, waar avontuur en natuur hand in hand gaan? Ga dan wadlopen vanaf Texel! Hierbij kun je een wandeltocht maken langs ‘De Schorren’, hierbij loop je op een harde bodem en hoef je niet door geulen te ploegen. Lekker wandelen dus, maar wel in uniek natuurgebied waar je bijzondere vogels kunt spotten en als geluk hebt, zelfs zeehonden! Ook kun je hier bijvoorbeeld bijzondere plantensoorten tegenkomen, onderweg kun je genieten van de unieke vergezichten. Een gids kan je onderweg alles vertellen over dit natuurgebied!

Kootwijkerzand

Dit is een uniek stukje Nederland. Je zou het niet denken, maar Nederland heeft zijn eigen woestijn, gelegen in de Veluwe. In Kootwijkerzand vind je een grote zandverstuiving, een uniek gebied in Nederland waar je echt een keer geweest moet zijn. Het grappige is dat het verschil tussen de maximale en de minimale temperatuur hier net als in de woestijn, flink op kan lopen. Dit verschil kan soms wel meer dan vijftig graden zijn! Dit gebied is niet alleen uniek vanwege het zand, maar ook vanwege de omringende natuur. Je vindt hier veel bijzondere bomen en planten, maar ook komen in dit gebied veel wilde dieren voor zoals zwijnen en wolven.

De Twentse Hooilanden

Als je naar een gebied wilt gaan, waar je weinig toeristen tegen zult komen, moet je zeker de Twentse Hooilanden bezoeken. Deze hooilanden zijn uniek vanwege de bijzondere plantensoorten die hier voorkomen en beschermd worden. Dit gebied ligt op de grens van Salland en Twente en leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Hier vind je nog de stilte en kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Heb je in Nederland alle unieke gebieden zo'n beetje al bezocht? Dan kun je altijd nog verhuizen naar Spanje, hier zijn namelijk ook heel veel unieke gebieden te vinden, die je kunt ontdekken. Voordeel; in Spanje is altijd mooi weer!