Hoe plan je een onvergetelijke dag in Abu Dhabi?

Hoe plan je een onvergetelijke dag in Abu Dhabi?

Ga jij dit jaar op vakantie naar het mooie Abu Dhabi? Deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten is erg groot en er is heel veel te doen. Zoek jij wat inspiratie en tips voor een leuke dag in Abu Dhabi? Dan ben je hier op de goede plek. Hieronder vind je meer informatie en tips voor een onvergetelijke dag in Abu Dhabi.

Tours en bezienswaardigheden

Overdag is het leuk om wat te zien en doen in de stad. Hiervoor is het handig om mee te doen met een tour. Hiermee krijg je een rondleiding door delen van de stad, waarbij je mooie bezienswaardigheden bezoekt zoals de Sheikh Zayed moskee. Deze moskee kun je ook zelf opzoeken. Je kunt dan meteen in de buurt een drankje doen of een hapje eten. Masdar is erg leuk om te bezoeken. Dit gebied is volledig voorzien van duurzame energie. De architectuur in Masdar is erg uniek en bijzonder. Ook het oude fort Qasr Al Hosn is mooi om te zien. Dit fort is gebouwd in 1760 en is daarom even iets anders dan de moderne wolkenkrabbers en nieuwe gebouwen in de stad.

Het is in de middag ook leuk om een woestijnsafari te maken, meestal met een jeep. In de zandheuvels van de woestijn kun je crossen, rijden op een kameel en genieten van het prachtige landschap. Soms is het ook mogelijk om te dineren in de woestijn. Hier heb je natuurlijk een mooi zicht op de ondergaande zon. Dit is ook een leuke afwisseling als je lang in de stad bent geweest.

De avond in Abu Dhabi

Als de avond nadert is het leuk om naar Beach House te gaan bij Hotel Park Hyatt. Hier kun je lekker lunchen en dineren. Vanaf deze plek heb je ook een heel goed zicht op de zonsondergang. In andere delen van de stad heb je ook heerlijke restaurants en bars. Deze kun je gemakkelijk opzoeken en vergelijken via een website of app op je telefoon. Aan het eind van de avond kun je nog een mooie wandeling maken door de stad. Ook ’s avonds is Abu Dhabi natuurlijk erg mooi, in het donker met mooie verlichting. Hierna kun je dan weer terugreizen richting het hotel.