Wil je niet vliegen? 5 tips voor de beste fietsvakantie!

Wil je niet vliegen? 5 tips voor de beste fietsvakantie!

Een fietsvakantie is de leukste manier om lekker actief vakantie te vieren. Je ontdekt overal de leukste dorpjes en mensen. Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat. Zodat niks jouw fietsvakantie kan verpesten. 

In dit artikel vind je een aantal tips voor de beste fietsvakantie. Hiermee wordt je reis een onvergetelijke ervaring.

5 tips voor een heerlijke fietsvakantie

Je kunt in Nederland maar ook in het buitenland de mooiste fietsroutes fietsen. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je fietsvakantie helemaal top wordt.

1. Fietstassen om je spullen in te vervoeren

Omdat je tijdens het fietsen zal overnachten zijn goede fietstassen echt onmisbaar. Zeker wanneer je gaat kamperen heb je best veel spullen nodig. Met goede fietstassen kun je al deze spullen makkelijk meenemen.

Maar ook wanneer je niet gaat kamperen heb je een aantal dingen nodig zoals: fietsnavigatie (op je telefoon), genoeg eten en drinken, eventueel kleding voor onverwachte weersomstandigheden, reserveonderdelen voor je fiets en in ieder geval een bandenplaksetje. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

2. Zorg dat je fiets tip top is

Voordat je gaat is het verstandig om je fiets even te laten controleren of alles goed is. Het zou zonde zijn als je tijdens je fietstocht met pech komt te staan omdat er iets aan je fiets kapot is.

3. Reservematerialen

Het is ook verstandig om wat reservematerialen mee te nemen. Je kunt dan denken aan een reserveband en een plaksetje. Mocht je een lekke band krijgen dan kun je die direct zelf maken en weer verder fietsen. Wel zo handig!

4. Zorg voor een goede voorbereiding

Het is slim om voordat de fietsvakantie start om je conditie even goed te trainen. Op een fietsvakantie maak je namelijk flink wat kilometers. Je kunt thuis je fietsconditie trainen met bijvoorbeeld een hometrainer (lijst van modellen vind je hier bij Verantwoord Afvallen). Op die manier is je basisconditie op peil wanneer je start met de fietsvakantie.

5. Zorg voor voldoende eten

Wanneer je heel de dag fietst verbrand je lichaam aardig wat calorieën (bron). Het is daarom verstandig om flink wat gezonde voeding mee te nemen zodat je lichaam voldoende energie heeft om de hele dag te fietsen!

Je fietsvakantie goed voorbereid starten

Met deze 5 tips heb je voldoende informatie om goed voorbereid te starten aan je fietsvakantie. Geniet ervan.