Deze 10 dingen moet je weten voor je naar Suriname op vakantie gaat

Deze 10 dingen moet je weten voor je naar Suriname op vakantie gaat

Suriname is een prachtig land in Zuid-Amerika, bekend om zijn uitgestrekte regenwouden, rijke cultuur en geschiedenis. Hieronder vindt u alles wat u moet weten voordat u op vakantie gaat naar Suriname:

Dit moet je gelezen hebben

Daar gaan we dan, de top 10 dingen die je moet weten over Suriname, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Reisdocumenten

Het is verplicht om een geldig paspoort of identiteitskaart te hebben om Suriname in te reizen. U heeft geen visum nodig als u minder dan 90 dagen in het land verblijft.

Entry Fee

Sinds 1 juli 2022 is een Entree Fee Suriname nodig, alvorens je het land in kan. Dit is een soort 'toegangsbewijs' om naar Suriname te reizen. Dit is bij zowel familiebezoek als vakanties nodig om het land in te komen. Je kunt de Entry Fee Suriname online aanvragen vanuit Nederland. 

Vaccinaties

Als u vanuit Nederland reist, wordt aangeraden om te vaccineren tegen gele koorts en dengue. Het is ook aanbevolen om te vaccineren tegen hepatitis A en B en tegen tyfus en paratyfus.

Klimaat

Suriname heeft een tropisch klimaat, met warme en vochtige zomers en warmere, maar drogere winters. Het regenseizoen loopt van april tot augustus.

Valuta

De officiële munteenheid in Suriname is de Surinaamse dollar (SRD). Er zijn veel geldautomaten in Paramaribo, de hoofdstad, en sommige accepteren ook buitenlandse creditcards.

Taal

De officiële taal in Suriname is Nederlands, hoewel veel mensen ook Engels, Sranantongo (een creools dialect) en verschillende andere talen spreken.

Vervoer

In Suriname kunt u rondreizen met taxi’s, bussen en auto’s die te huur zijn. Het openbaar vervoer is niet altijd betrouwbaar en de wegen buiten de steden zijn soms slecht onderhouden.

Eten en drinken

Suriname heeft een rijke culinaire scene, met invloeden van Nederlands, Indiaas, Chinees en Afrikaans koken. Probeer de traditionele Surinaamse gerechten zoals roti, pom en nasi goreng. Drink alleen gebotteld water om ziektes te voorkomen. 

Cultuur en geschiedenis

Suriname heeft een rijke cultuur en geschiedenis, met invloeden van Nederland, Afrika, India en China. Bezoek de historische monumenten in Paramaribo, zoals het Onafhankelijkheidsplein en het St. Peter en Pauluskathedraal.

Activiteiten

In Suriname kunt u genieten van activiteiten zoals rondreizen door het regenwoud, dolfijnentochten, wandelen en paardrijden. Ook kunt u de Marron-gemeenschappen bezoeken en hun culturele tradities en rituelen ervaren.

Heb je nog meer tips voor ons? Wij