Eifeltoren of gewoon de Eifel..?

Eifeltoren of gewoon de Eifel..?

Wil je er even goed tussenuit piepen? En dan niet een vakantiehuis aan de Nederlandse kust, maar echt even weg. Dan kan je naar Spanje gaan om stiergevechten te bekijken, naar Rome voor het colosseum, Italië de toren van Pisa bekijken of zelfs naar Parijs om de Eifeltoren te bewonderen… Maar waarom ga je niet een lekker weekje naar de Eifel in het mooie Duitsland? Dichterbij en echt magisch mooi.

Op vakantie naar Duitsland: dat heb je vast al wel eens gedaan. Maar dat is geen reden om niet nog een keer te gaan. Duitsland is namelijk erg groot, net zo groot als de kans dat jij het gebied de Eifel nog niet hebt bezocht. En ik zeg ‘nog’ met een reden, jij gaat zeker naar deze plek in de toekomst nadat je hoort wat het te bieden heeft.

Met de auto op pad

Een vakantiehuis in de Eifel is ten eerste al een heerlijke bestemming omdat je het kan bereiken met de auto, op je gemak achter het stuur zonder de stress van vliegvelden en transfers. Met een autotrip naar Duitsland heb je gewoonweg de controle en dat is natuurlijk fijn wanneer je ver van huis gaat.

De Eifel op haar mooist

Voor wie nu denkt ‘Wat is de Eifel dan?’, hier een kleine omschrijving. De Eifel is een gebied in Duitsland en een stukje België, het is een middelgebergte met prachtige natuur. Voor de wandelaars en fietsers onder ons natuurlijk een hemel!

De Rijn en de Moezel omarmen dit gebied, wat zorgt voor mooie waterpartijen. Het landschap glooit erover en maakt een fotoboek ontwikkelen erg makkelijk.. Elke foto zal een plekje waard zijn in jullie boek.

Nog een plus van deze omgeving: de prachtige gebouwen, huisjes en kastelen. Voor wie van Cultuur houdt is dit echt the-place-to-be. Cultuur en natuur komen samen en geven jou geheid het ultieme vakantiegevoel.

Monschau moet op het lijstje

Ga je naar Monschau? Dan waan je jezelf terug naar de tijd van de middeleeuwen. Dat zal voor de een aantrekkelijker klinken dan voor de ander, maar wat wordt bedoeld is de entourage van de plaats. De witte kalkmuren met een donker lijnwerk vormen een idyllisch beeld van de straatjes die door het dorp heen kronkelen.

Meer dan natuur

Natuurlijk is de nummer één reden de omgeving en haar pracht en praal, maar het is niet alleen dat. Er zijn verschillende mogelijkheden voor uitstapjes en te bezoeken bezienswaardigheden. Zelfs met kinderen is een trip naar dit gebied een beloofd succes. Bezoek de burchten, de natuurzwembaden, ga kanoën of duik in de wereld van geologie en vulkanen in een museum… genoeg keuze en relatief dichtbij huis.