Ga je binnenkort op vakantie? Deze banden passen het best onder je auto

Ga je binnenkort op vakantie? Deze banden passen het best onder je auto

Heb je een fijne auto en wil je de auto klaarmaken voor de vakantie? Dan kun je bijvoorbeeld een kleine zomerkeuring doen, waardoor je zeker weet dat je auto klaar is voor de vakantie. Dit kun je hetzelfde aanpakken als je op wintervakantie gaat. Zodra je de auto laat nakijken voordat je op vakantie gaat, is de kans erg groot dat je geen pech of vervelende mankementen tegenkomt tijdens je vakantie. Op deze pagina lees je waar je op dient te letten als je nieuwe banden voor je vakantie koopt. Verder krijg je handige tips om op eigen kracht je banden te wisselen.

Waar dien je op te letten als je nieuwe banden koopt voor je vakantie?

Ben je op zoek naar nieuwe banden voor je auto, voordat je op vakantie gaat? Dan kun je naar gelang het seizoen bijvoorbeeld voor nieuwe zomerbanden, winterbanden of all-season banden kiezen. Laat je adviseren door de garage of dealer, waardoor je zeker weet dat je voor de juiste banden kiest voor het land waar je naartoe op vakantie gaat. Verder is de maat van de band erg belangrijk en het gewicht dat de band kan dragen.

Met deze tips kun jij je banden wisselen

Wil je binnenkort de banden wisselen van je auto? Dan zijn er een aantal handige tips, waarmee je dit makkelijk zelf kunt regelen. Allereerst is het belangrijk dat je de banden op een veilige plek wisselt. Krijg je pech onderweg tijdens je vakantie? Dan kun je meteen de vluchtstrook pakken om de banden te wisselen, maar dit is niet de meest veilige optie. Probeer daarom nog een klein stukje verder te rijden naar het eerste en het beste tankstation, een speciale pechstrook of een parkeerplek. Daarnaast is het belangrijk om een krik, schroevendraaier, reservewiel, kruissluiter en wielmoeren in de auto te hebben liggen.

Verwijder eerst je wieldop en draai de wielmoeren los met de kruissleutel. Hierna kun je de auto omhoog krikken. Wanneer de auto omhoog gekrikt is, kun je de band verwisselen. Draai de wielmoeren aan op de reserveband en verwijder de krik. De wielmoeren dien je kruislings vast te draaien. Als laatste zet je de wieldop er weer op. Zorg ervoor dat je de wielen opnieuw laat balanceren en uitlijnen, het reservewiel kan er namelijk voor zorgen dat de auto niet perfect meer uitgebalanceerd is.