Gratis dingen te doen in Málaga

Gratis dingen te doen in Málaga

De zuid-Spaanse stad Málaga ligt aan de costa del Sol, heeft veel zon, strand, een mooie stad. Voor sommige mensen is dit al genoeg om een vliegticket te boeken naar Málaga Airport. Maar wat als je maar een paar dagen hebt en het goedkoop wilt houden, welke dingen moet je dan doen? Als je aan een Malagueño vraagt wat je gratis kunt doen, dan zullen de Nederlandse Malagueños (en dat zijn steeds meer Nederlanders) je ongeveer het volgende lijstje geven. En nee, dit is geen artikel dat gemaakt is met AI. Dit is een van die Nederlanders.

Beklim de berg Gibralfaro!

Of het nou dag of nacht is, elk dagdeel heeft wel iets. Soms zijn er halverwege de berg mensen tango aan het dansen. Maar eenmaal bovenop heb je een magisch uitzicht op de stad Málaga. Je ziet de stierenvechtersarena, de haven, eigenlijk is dit het plaatje van Málaga dat vaak wordt gebruikt in reisgidsen. Dat zie je daar voor je ogen. Zoek op Google Maps op 'uitzichtpunt Gibralfaro'.

Loop door het park Parque de Málaga

Dit is een mooi stadspark wat eigenlijk heel dichtbij het bekendste strand van Málaga ligt: La Malagueta. Dit strand is ook gewoon gratis te bezoeken. Tenminste, als je geen strandbedje wilt huren. Loop na afloop even door de haven van Málaga, ook gratis, en je hebt al een lekker dagje te pakken!

Is het toevallig zondag?

Dan kun je vanaf 18:00 het Picasso Museum gratis bezoeken! Er zijn nog andere musea in Málaga die gratis te bezoeken zijn op zondag, maar dat ligt aan het seizoen. Het Picasso Museum doet in ieder geval altijd mee en is ook een leuk museum om te bezoeken!

De Aratazanas markt in het centrum van Málaga is ook gratis te bezoeken. Dingen kopen is uiteraard niet gratis. Maar leuk om rond te lopen is het zeker wel! Je kunt dit combineren met het lopen door de binnenstad. Helaas is dit niet zo gratis als het lijkt want je krijgt waarschijnlijk vanzelf dorst en zo beland je op een van de vele terrasjes die de binnenstad van Málaga rijk is. En dan ga je toch weer geld uitgeven :').