Half uurtje over op reis? Ga gamen en bellen met Discord!

Half uurtje over op reis? Ga gamen en bellen met Discord!

Tegenwoordig zijn er veel manieren om jezelf te vermaken tijdens het reizen. Of je nu met de trein naar je werk gaat, in de bus zit of een lange autoreis maakt, er zijn altijd momenten waarop je even niks te doen hebt. In plaats van je te vervelen met je gedachten, kun je deze tijd ook gebruiken om te gamen en te bellen met Discord. Discord is een populaire app onder gamers, maar biedt ook tal van mogelijkheden voor andere activiteiten. In dit artikel leggen we uit hoe je Discord kunt gebruiken om je reistijd veilig en leuk door te brengen.

Wat is Discord?

Discord is een communicatie-app die is ontworpen voor gamers, maar ook veel wordt gebruikt door mensen buiten de gaminggemeenschap. Het stelt gebruikers in staat om met elkaar te chatten via tekst-, spraak- en videokanalen. Daarnaast kun je ook eenvoudig bestanden delen en is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd te communiceren.

Stap 1: Downloaden

Om Discord te kunnen gebruiken tijdens het reizen, moet je de app eerst downloaden. Discord is beschikbaar voor zowel desktop als mobiele apparaten. Ga naar de website E-downloaden.nl en zoek naar Discord. Kies de juiste versie voor jouw apparaat en volg de instructies om de app te installeren.

Stap 2: Een account aanmaken

Voordat je van Discord gebruik kunt maken, moet je een gratis account aanmaken. Dit kan eenvoudig via de app of de website. Vul je gegevens in en bevestig je account via de verificatielink in de e-mail die je ontvangt. Zodra je account is geactiveerd, ben je klaar om Discord te gebruiken.

Stap 3: Een server joinen

Discord maakt gebruik van servers om gebruikers samen te brengen. Er zijn tal van servers beschikbaar die gericht zijn op verschillende onderwerpen en interesses. Om tijdens het reizen contact te kunnen maken met andere gebruikers, moet je een server joinen. Zoek naar servers die zich richten op de spellen die je wilt spelen of de interessegebieden waar je in geïnteresseerd bent. Klik op de serverlink en kies 'Join' om de server te joinen.

Gamen tijdens het reizen

Nu je Discord hebt geïnstalleerd en een server hebt gejoined, kun je beginnen met gamen tijdens het reizen. Discord biedt de mogelijkheid om in spraakkanalen te communiceren met andere gamers, zodat je samen kunt spelen en strategieën kunt bespreken. Dit is vooral handig als je graag multiplayer-spellen speelt. Daarnaast kun je ook tekstkanalen gebruiken om te chatten met andere gamers en informatie uit te wisselen.

Bellen met Discord

Naast het gamen biedt Discord ook de mogelijkheid om te bellen. Dit is ideaal als je tijdens het reizen even wilt bijkletsen met vrienden of familie. Je kunt zowel spraakoproepen als videogesprekken voeren via Discord. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Bestanden delen

Een andere handige functie van Discord is de mogelijkheid om bestanden te delen. Als je onderweg een bestand wilt delen, kun je dit eenvoudig doen via een Discord-kanaal. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een document met collega's wilt delen of een foto met vrienden.

Conclusie

Discord is een veelzijdige app die niet alleen populair is onder gamers, maar ook handig kan zijn tijdens het reizen. Met Discord kun je niet alleen gamen met andere gebruikers, maar ook bellen en bestanden delen. Het installeren van Discord is eenvoudig en het gebruik ervan kan je reistijd een stuk leuker maken. Dus de volgende keer dat je een half uurtje over hebt tijdens het reizen, zorg ervoor dat je Discord gebruikt om jezelf te vermaken!