Hier moet je aan denken als je op vakantie gaat met een elektrische auto

Hier moet je aan denken als je op vakantie gaat met een elektrische auto

Wil je met je elektrische auto op vakantie? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk een aantal dingen die anders zijn als je met een elektrische auto reist. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je de beste campings vindt en wat er allemaal komt kijken bij het reizen met een elektrische auto.

Welke campings hebben een laadpaal?

Als je met je elektrische auto op vakantie wilt gaan, moet je eerst bedenken waar je naartoe wilt. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk of België? Dan is het belangrijk om te weten dat er in België veel meer campings zijn die geschikt zijn voor elektrische auto’s. In Frankrijk is het aantal campings met laadpaal voor elektrische auto’s nog beperkt. Dit komt omdat er in Frankrijk nog maar weinig elektrische auto’s zijn. In landen zoals Spanje en Portugal is het aantal campings met laadpalen voor elektrische auto’s ook beperkt. Dit komt eveneens door het beperkte aantal elektrisch auto's in deze landen. Wil je weten welke campings er geschikt zijn en of welke Yellow Village campings met laadpaal zijn voorzien dan zijn hiervoor op het internet al verschillende websites te vinden die dit voor jou hebben uitgezocht.

Route goed uitstippelen

Als je weet waar je naartoe wilt, is het belangrijk om een goede route uit te stippelen. Dit doe je door in kaart te brengen welke campings er zijn en hoe ver deze van elkaar af liggen. Het is belangrijk om rekening te houden met de tijd en het verbruik wat je nodig hebt om van de ene camping naar de andere te rijden. Red je dit met de huidige accu of moet je tussendoor ergens de auto opladen? Zo ja, zoek dan van te voren goed uit waar je de auto gaat opladen.

Autoruil

Wat we in Nederland nog vaak zien bij eigenaren van een elektrische auto is dat zij ervoor kiezen om voor 2 weken hun auto te ruilen met een kennis of familielid. Op deze manier hoeft de elektrische auto niet mee op vakantie en kun je gewoon met de normale auto. Hierdoor kun je op de 'ouderwetse manier' op vakantie en hoef je geen rekening te houden met het opladen van de auto.