Leuke outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen

Leuke outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen

Voor een klein land heeft België heel wat in petto. Van de glooiende valleien van Wallonië tot de historische steden van Vlaanderen en alles daar tussenin, de lijst van vrijetijdsactiviteiten in België kent geen grenzen. Als je graag actief bent tijdens uw reis, zal dit artikel je hopelijk een paar ideeën geven voor een reis naar België.

Verdwalen in het Labyrint van Durbuy

Het Labyrint van Durbuy is zeker een themapark met een twist. Het doet wat het zegt: een gigantisch doolhof (gemaakt van maïs!) van meer dan 11 hectare. Er zijn 10 kilometer aan kronkelpaden. Het doolhof bevindt zich in het kleine dorpje Barvaux net buiten Durbuy in de provincie Luxemburg. Durbuy beweert het kleinste stadje ter wereld te zijn, maar als je in dat doolhof verdwaalt, lijkt het wel of het eeuwig doorgaat...

Het doolhof ligt op slechts een uur van Brussel en heeft elk jaar een ander thema, met acteurs en artiesten die rond het doolhof en het park zijn gestationeerd. In de loop der jaren hebben thema's als Peter Pan, Alice in Wonderland, Smurfen, Kuifje, en nog veel meer plaatsgevonden. Het park heeft ook een paar andere attracties zoals een ecotuin en een apart houten doolhof.

Varen door de boomtoppen bij Dinant Aventure

Dit is voor degenen die een voorproefje willen van de beste avontuurlijke activiteiten van België. Parc Dinant Aventure is een outdoor avonturenpark dat uitkijkt over de Lesse en Maasvallei in Wallonië, met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Het park biedt van alles, van huiveringwekkende hangbruggen en ziplines tot laserspeurtochten en paintball.

Het park zelf ligt in het midden van een bos op een terrein van 18 hectare dat vroeger een zandsteengroeve was. Het is erkend voor zijn verbazingwekkende fauna en staat op de lijst van Natura 2000-gebieden. Je kunt hun luchtroute door de boomtoppen volgen en er is abseilen, klimmen, speleologie... de lijst is echt enorm. Er is zelfs de "XL swing", die je van 60 meter hoogte aan een touw naar beneden laat vallen.

Ga eropuit voor een wandeling of mountainbike tocht

België staat misschien niet bekend om zijn heuvels, maar dat betekent niet dat het geen goede wandelpaden heeft. In feite zijn er duizenden populaire routes om uit te kiezen.

Of het nu de weelderige valleien van de Ardennen, de kastelen bij Geraardsbergen, of de duinen netwerken van het Zwin, zijn er een aantal fantastische mogelijkheden voor wandelingen en mountainbike trips in het hele land, voor alle ervaringsniveaus.

Tip: Mountainbiken Ardennen | MTB Belgische Ardennen

En het is niet alleen het platteland - een van de beste dingen om te doen in een stad is om het fysiek in kaart te brengen en je kunt stadswandelingen vinden in de meeste Belgische stedelijke gebieden. Waarom niet wat kilometers maken door de geplaveide straten van Brugge, of zelfs door de Diamantwijk van Antwerpen?

Ga speleologie beoefenen in de Grotten van Han

Buiten het dorp Han sur Lesse, in het zuidoosten van België, liggen de Grotten van Han (de "Grottes de Han"). Ze worden algemeen beschouwd als een van de meest spectaculaire grottencomplexen ter wereld, gevormd door de ondergrondse passage van de rivier de Lesse door een kalksteenheuvel.

Een van de beste dingen om te doen in België is het boeken van een speleologie rondleiding in de Grotten van Han. U maakt een reis terug in de tijd met experts in de rotsformaties, dwalend tussen stalagmieten en stalactieten, door spelonkachtige zalen en galerijen van steen.

De grotten worden tot leven gebracht door speciale LED-verlichting en geluiden, en er is een kleine 100 jaar oude tram die je tot in de grotmond brengt. Er is ook een restaurant/bar waar je kunt uitrusten na je avonturen.