Met de boot naar het buitenland

Met de boot naar het buitenland

Varen in Zuid Italiaanse sferen of eilandhoppen door Kroatië. Met een eigen boot kun je heerlijk op een vaarvakantie in Europa. Want eerlijk is eerlijk, wie droomt daar nou niet van? Een idyllisch beeld: zonnen op het dek van jouw eigen jacht met een verfrissend drankje en een leesboek. Er zijn verschillende mooie plekken om te verkennen met de boot. Maar wat zijn de mooiste plekken en waar moet je op letten?

Varen door Europa

Europa heeft vele mooie plekken, maar er zijn vijf plekken waar je zeker langs moet gaan. Een daarvan is het zuiden van Italië. Het wordt gezien als een bijna tropische regio door haar prachtige wateren, warme zon, heerlijke eten en vriendelijke bevolking. Vergeet uiteraard ook de talrijke vaarroutes niet. Je kunt zo van Napels door naar Sicilië. Een plek om zeker aan jouw lijstje toe te voegen!

Naast het zuiden van Italië, heeft Italië ook prachtige eilanden. De eilanden Sardinië en Elba zijn dan ook zeker de moeite waard. En hoewel Corsica bij Frankrijk hoort, kan je dit eiland ook gelijk meepakken. Aanraders!

Door de vele eilanden is ook Kroatië een ideale plek voor een vaarvakantie. Je kunt er heerlijk eilandhoppen en ondertussen genieten van de typische karakters van de eilanden. Van middeleeuwse sferen tot moderne invalshoeken. Eilanden die onbewoond zijn tot eilanden volgebouwd met stadjes en bevolking. Genoeg keuze dus!

Je raadt het misschien al, maar Griekenland heeft ook veel eilanden en staat ook bekend als heerlijke vaarvakantie. Het is wellicht lastig om hier met de boot te komen, maar vanuit Noord-Italië ben je binnen 24 uur aan de Griekse kust. Dit moet dan wel met een trailer op een grote boot. Met de heerlijke Griekse zon is dit zeker de moeite waard.

Zuid-Frankrijk mag natuurlijk niet worden overgeslagen in dit rijtje. Met de boot kun je langs de plaatsen Marseille, Cannes en Nice en daar genieten van de heerlijke Franse keuken. Er zijn genoeg mooie strandjes en restaurantjes aan de kust die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Voorbereid op pad

Als je gaat varen naar deze mooie plekken in Europa, moet je wel met een aantal punten rekening houden. Heb jij jouw boot gekocht via een jachtmakelaardij? Dan zullen zij je hiervan op de hoogte brengen. Je kunt namelijk niet zomaar vertrekken zonder de volgende documenten: internationaal vaarbewijs (ICC), Internationaal Eigendomsbewijs Boot (ICP), geldige bootregistratie en het verzekeringsbewijs.

Het is niet nodig om speciaal een ICC aan te vragen als je naar het buitenland gaat. Vaarbewijzen die door het CBR zijn afgegeven na 1 januari 2010 zijn automatisch een ICC bewijs. Een ICP is om het eigendom van jouw boot aan te tonen.

Tot slot is je bootverzekering heel belangrijk. Check daarom of je boot ook is verzekerd in het buitenland en wat de internationale dekking is. Het is tevens in de meeste landen ook verplicht om een bootverzekering af te sluiten en deze te kunnen tonen. Sluit de verzekering af, maar neem de verzekering ook altijd mee aan boord.

De bestemming gekozen en de documenten in orde? Varen dan maar!