Tijd voor echte verandering na de vakantie?

Tijd voor echte verandering na de vakantie?

Ben je net terug van vakantie en heb je besloten om nu echt een ander leven te gaan leiden? Ben je het zat in de functie of branche waarin je nu actief bent? Wordt het tijd om nu echt die switch te maken naar een totaal ander leven? Kies dan voor echte verandering en kies voor een coachingstraject! Als je hiervoor kiest, kies je voor professionele begeleiding zodat jouw idee ook echt omgezet wordt in werkelijkheid. Hoe zo’n traject er precies uitziet? Dat lees je hieronder!

Waarom een carrière coach?

Een carrière coach is objectief, waardoor je op een eerlijke, maar wel directe manier zal worden benaderd. Vrienden om je heen, je partner of je buurman; ze hebben allemaal het beste met je voor, maar zullen je nooit direct ergens op aanspreken. Dat gaat een carrière coach wel doen! Als jij wilt veranderen, zul je hier namelijk wel iets voor moeten doen. Een carrière coach zal eerst een aantal gesprekken met je voeren, aan de hand van jouw wensen wordt een plan van aanpak worden gemaakt. Dit plan wordt vervolgens uitgevoerd, tussentijds zal de coach samen met jou de voortgang bewaken. Ideaal om een stok achter de deur te hebben met zo’n coach, hiermee heb jij de perfecte stimulans hebt om je dromen nu echt waar te gaan maken!

Gebruik maken van een DISC gedragsprofiel

Een carrière coach kan gebruik maken een DISC analyse. Dit model is gebouwd voor persoonlijke en teamontwikkeling, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van kleuren om iemand zijn kenmerken mee aan te duiden. Zo staat blauw voor iemand die consciëntieus is, geel voor interactieve mensen, groen voor stabiele personen en rood voor mensen met daadkracht en passie. Door verschillende vragen te beantwoorden, kan er bepaald worden welke ‘kleur’ jij bent. Jouw kleur is vervolgens weer bepalend wat voor functie of branche er nu eigenlijk het beste bij jou past. Met deze methode, kan een coach een professioneel profiel opstellen waar je echt wat mee kunt. Kies jij ook voor een coach?

De beste investering in je leven

Wil je graag voor je volgende zomervakantie jouw veranderingstraject afgerond hebben? Dat is zeker mogelijk! Door een duidelijk doel te stellen samen met de carrière coach en hier ook een datum aan te verbinden, kun je gericht aan de slag gaan. De volgende keer dat jij op vakantie gaat, heb jij jouw droom verwezenlijkt, heerlijk toch!