Ervaar de biercultuur van België met deze heerlijke biertjes

Ervaar de biercultuur van België met deze heerlijke biertjes

Een echte bierliefhebber weet dat je voor de beste biertjes natuurlijk in België moet zijn. Onze zuiderburen staan bekend om hun vele speciaalbieren, in allemaal verschillende stijlen en smaken. Ze zijn zelfs zo goed in het brouwen van bier, dat de biercultuur in België ook is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De biercultuur in België is al eeuwen geleden ontstaan en is vandaag de dag dus nog steeds aan de top. De brouwersgilde in België is zelfs al opgericht in het jaar 1385.

Een bijzondere geschiedenis dus, met veel bieren die je zeker een keer moet proberen. Wat zijn lekkere Belgische biertjes om mee te beginnen? Hieronder vind je een aantal goede voorbeelden.

Populaire biermerken

Bieren zijn onderverdeeld in verschillende groepen. In alle stijlen bier hebben de Belgen een goede, lekkere optie om uit te kiezen. Hou jij van blond bier? Dan is Affligem Blond een van de beste bieren om te drinken. Vooral bij zwaar blonde biersoorten zit je goed in België. Naast het bekende Duvel, heb je in La Chouffe namelijk ook een heerlijk biertje. Ook voor Tripel bier heeft België hele goede, populaire merken. Zo is er natuurlijk de bekende Tripel Karmeliet. Vlak hier achter vind je nog een bekend merk, namelijk Westmalle Tripel. Voor donker bier is Chimay Blauw altijd een goede optie.

In België kun je dus altijd goede biertjes vinden, binnen iedere stijl. Zo zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen.

Onbekendere speciaalbieren

Naast de goede, bekendste biermerken, is België natuurlijk ook koning als het gaat om kleinere speciaalbieren. Over de speciaalbieren in België zou je hele boeken kunnen schrijven, zoveel keuze heb je uit dit kleine landje. Veel biertjes zijn ook alleen te verkrijgen op bepaalde plekken, of in bepaalde steden. De verschillende biersoorten hebben allemaal hun eigen variaties en specialiteiten. Zo heb je in Brugge de brouwerij De Halve Maan, waar je altijd terecht kun voor lekkere, unieke bieren. De bestverkochte speciaalbieren uit België zijn bieren zoals Orval, Caulier Paix Dieu en St Bernardus Tokyo. Wat de lekkerste speciaalbieren zijn is natuurlijk erg persoonlijk, dus we adviseren iedereen om ook vooral zelf te experimenteren en nieuwe bieren te proberen.