Op reis met je eigen hoofdkussen

Op reis met je eigen hoofdkussen

Een goed hoofdkussen biedt ligcomfort en maakt de slaapervaring juist op reis zo belangrijk. Het samenspel van de hoogte van het hoofdkussen en de hardheid van de matras zorgt voor optimaal slaapcomfort en ondersteunt een gewenste nachts tijden uw vakantie. Zorg er tijdens het slapen altijd voor dat uw wervelkolom zo recht mogelijk is. Want: ergonomisch liggen is een holistische benadering die zorgt voor ontspannen spieren en rugklachten voorkomt.

De verschillende slaapbehoeften zijn sterk afhankelijk van welke slaaphouding uw voorkeur heeft. hoofdkussens van WWS zijn ontworpen om uw rug en nek te ontlasten, zodat uw lichaam echt kan rusten tijdens de slaap. Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten slaap. Wij laten u zien welk kussen het beste bij uw behoeften en voorkeuren past.

Slaap op uw eigen hoofdkussen tijdens de vakantie

Rugslapers: als u graag op uw rug slaapt, is een plat kussen zoals een neksteunkussen dat de nek goed ondersteunt, maar tegelijkertijd het hoofd niet te hoog legt, ideaal. Tijdens de vakantie weet u namelijk op niet welk soort matras u zal liggen, daarom is het te adviseren om uw eigen hoofdkussen mee te nemen.

Zijslapers: zogenaamde zijslapers kussens zijn hoger omdat de afstand tussen de matras en het hoofd in deze positie het grootst is. Idealiter reikt het kussen niet tot onder de schouder, zodat het op de matras rust. Kussens voor zijslapers zijn meestal harder, zodat de wervelkolom recht ligt.

Zorg dat u uw nek niet overbelast

Zelfs als u van uw huidige kussen houdt, is het misschien helemaal niet het juiste voor u. Omdat gewoonte soms de waarneming kan bedriegen. Misschien bent u gewend aan een dik donzen hoofdkussen, maar ondersteunt het uw nek niet goed en zou u de kwaliteit van uw slaap verbeteren met een ander kussen. 

Natuurlijke vulling: Deze kussens bestaan vooral uit dons en veren, met een mengverhouding van bijvoorbeeld 85 procent dons en 15 procent veren, afhankelijk van het kussen. Donzen kussens zijn zeer zacht en aanpasbaar, wat een voordeel is als u 's nachts veel beweegt en van slaaphouding verandert.

Gel kussen: traagschuim kussens met een vulling van gel of schuim passen zich perfect aan de vorm van uw nek aan. De nekkussens ondersteunen u van de schouders tot de nek en zorgen ervoor dat u ergonomisch correct ligt.

Kussens met vezelvulling: kussens met synthetische vulling zijn iets elastischer en harder dan kussens met een natuurlijke vulling, zoals donskussens.

3-kamer kussens: Hoofdkussens met meerdere pockets hebben het voordeel dat de afzonderlijke kamers verschillend worden gevuld. Daarom hebben ze een zachtere, buitenste kern en een stevigere, binnenste kern.