Hoe bereid je je voor op de Tour des Combins?

Hoe bereid je je voor op de Tour des Combins?

Ben je dol op het verkennen en zien van enkele van de verbazingwekkende bezienswaardigheden van de natuur? Zo ja, dan is hiking een activiteit om te proberen. Hiking is een geweldige manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en van het buitenleven te genieten. Een van de mooiste alpentochten is de Tour des Combins. Maar voordat je aan je volgende avontuur begint, moet je ervoor zorgen dat je met de juiste uitrusting bent voorbereid. Er zijn veel manieren om wandeluitrusting te vinden die ervoor zorgen dat je wandeling soepel verloopt. 

Hou rekening met de 7 essentials

Vraag je je af wat je mee moet nemen tijdens het wandelen van de Tour des Combins? Zelfs als je van plan bent om maar een paar uur op pad te gaan tijdens een dagwandeling, is het belangrijk om enkele essentiële items in te pakken. Het weer kan buiten snel veranderen, en iets eenvoudigs als een verstuikte enkel kan betekenen dat je langer weg bent dan verwacht.

De 7 essentials is een welgekende lijst van materialen die je mee moet hebben voor een trekking. De lijst wordt als een must beschouwd door iedere ervaren en doorwinterde wandelaar. Ook wanneer je dus de Tour des Combins gaat wandelen, is het dus noodzakelijk om deze items mee te brengen. Het gaat onder meer om een rugzak, degelijke wandelschoen en kledij aangepast aan de koude temperaturen, eten en water, een EHBO-kit en telefoon voor noodgevallen, kaart en kompas en het nodige om een noodbivak op te zetten en vuur te maken. 

Hoe vind je de juiste uitrusting?

Als je een vriend of familielid hebt die van wandelen houdt, overweeg dan om te vragen of je iets van hun uitrusting mag lenen voor je trekking langs de Tour des Combins. Ze hebben misschien wat kwaliteitsuitrusting die ze niet meer gebruiken en die ze je graag laten gebruiken. Het bespaart ze het gedoe om het te moeten verkopen en als ze besluiten het aan jou te geven, kun je je eigen wandelcollectie beginnen zonder een cent uit te geven. Je moet echter voorzichtig zijn bij het lenen van vrienden of familie - zorg ervoor dat je alle items in goede staat en zo snel mogelijk terugbrengt, vooral als de spullen van iemand zijn met een actieve levensstijl.

Is deze trekking wellicht niet je laatste, dan kan je zelf investeren in degelijk materiaal. Een manier om geweldige aanbiedingen voor wandeluitrusting te vinden, is door naar online platforms te kijken. Neem onder meer een kijkje op Paramount Freedom, een platform voor unieke avontuurlijke reizen. Zo lees je hier onder meer verschillende reviews over outdoor gear. Bijvoorbeeld hoofdlampjes reviews van vooraanstaande merken als Actik core en Black  Diamond . Handig voor als je twijfelt welke hoofdlamp het beste is. 

Een van de voordelen van dergelijke reviews is dat iemand je dilemma of probleem al heeft meegemaakt, en ze hiermee wellicht een antwoord voor je hebben. Je kunt ook aan andere wandelaars vragen welke uitrusting zij aanbevelen, welke merken het geld waard zijn en waar je het moet kopen.