Kamperen in Zuid Frankrijk, onze tips!

Kamperen in Zuid Frankrijk, onze tips!

Zuid Frankrijk staat al jaren hoog op de bestemmingslijst van menig kampeerder. Dat is ook niet gek. Frankrijk staat voor lekker weer, lekker eten en heerlijke wijn. 

Daarbij is het ook nog eens een prachtig land om te bezoeken. En zeker Zuid-Frankrijk heeft genoeg om te zien. En het weer is er zeker in de zomer aangenaam te noemen.

Tips voor het kamperen in Zuid-Frankrijk

De grootste vraag is natuurlijk waar moet ik heen in Zuid Frankrijk. Wat is de beste bestemming in Zuid Frankrijk? Of, beter nog, wat zijn de beste campings van Zuid-Frankrijk? Er is namelijk genoeg te doen en zien in het prachtige Zuiden van Frankrijk. 

Ik ga je niet direct antwoord geven op deze vragen. Eerst gaan we kijken naar wat je nodig hebt om vervolgens de beste campings uit te zoeken.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig als je gaat kamperen in Zuid-Frankrijk? Om te beginnen natuurlijk je camping gear. Ga je in een tent slapen, in een caravan of ga je voor een mooie stacaravan? Het kan allemaal. Zorg dat je de juiste spullen bij je hebt die passen bij de bestemming en “uitvoering” die je kiest.

Ga je met een tent op pad, vergeet dan bijvoorbeeld je luchtbed niet. Geloof me, zonder slaapt niet lekker in een tent. Stel altijd een paklijst op voor de spullen die je nodig hebt. Naast je camping gear is het ook goed om een aantal andere zaken goed geregeld te hebben. 

Denk bijvoorbeeld aan je reisverzekering, zijn je rijbewijs en paspoort nog geldig. Heb je een creditcard nodig voor tolwegen? Weet je hoe je een gasfles bijvult? Of hoe je jouw caravan aansluit op je auto? Zorg altijd dat je goed voorbereid op pad gaat. 

De beste campings in Zuid-Frankrijk

Het antwoord op deze vraag is lastiger. Omdat het nog al eens van de persoon af hangt. De één zoekt namelijk een rustige camping dat niet meer behelst dan een veldje en een toiletgebouw.

Waar iemand ander juist een grote camping zoekt met zwembad, entertainment, tennisbanen en een groot restaurant. Weer een ander zoekt juist de beste campings in Zuid-Frankrijk aan zee, omdat ze graag aan het strand zitten. 

Laat onze top 3 daarom een indicatie zijn van wat wij zouden kiezen.

  1. Camping le Domaine de Chanteraine
  2. Camping Le Neri
  3. Camping De Saint Aygulf PlageKamperen bij de boer?

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij kamperen in Zuid-Frankrijk. Maar als jij van rust, natuur en prachtige uitzichten houdt. Dan is kamperen bij de boer echt wat voor jou. Veel Franse boeren bieden een deel van hun land aan, aan kampeerders. 

Vaak is er maar beperkt ruimte, denk aan 6 plekken. Dus weer op tijd. Maar het is wel erg mooi. Zo in de natuur, waar het ‘s nachts nog echt donker wordt zo dat je kunt genieten van de sterrenhemel.

Hou er rekening mee dat deze minicampings vaak geen tot weinig faciliteiten hebben en dat je bij de boer te gast bent. Houd het dus netjes.