Leuke vakantiebestemming: de minder bekende Ionische Eilanden

Leuke vakantiebestemming: de minder bekende Ionische Eilanden

Ben jij op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor komende zomer? Dan is Griekenland waarschijnlijk een van de landen waar je het eerst aan denkt. Vooral eilanden als Corfu, Cyprus, Kreta en Rhodos zijn erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. Minder bekende Griekse eilanden zijn de Ionische Eilanden. Dit is een eilandengroep ten westen van het Griekse vasteland. Tot deze groep behoren de bekende eilanden Kreta en Zakynthos, maar hiernaast zijn nog meer eilanden. Van de Ionische Eilanden Paxos, Lefkas, Kefalonia en Ithaki hoor je veel minder. Toch zijn deze eilanden erg mooi en leuk om te bezoeken. Hieronder meer informatie over deze vier eilanden.

Paxos

Het eiland Paxos staat bekend om de stad Gaios, dat op het eiland ligt. Deze stad ligt heel mooi in een baai aan het water. Dichtbij liggen twee kleinere eilanden, Agios Nikolaos en Panagia. Het eiland heeft een heel mooi landschap, met groen bedekte heuvels tot aan het water. Op deze heuvels vind je onder andere dennenbomen en olijfbomen. De stad Gaios lijkt meer op een groot dorp, met kleine mooie straatjes en pleintjes. Het is hier altijd erg gezellig.

Lefkas

Dit is een van de weinig eilanden van Griekenland waar je met de auto heen kunt. Lefkas is verbonden met het vasteland. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden, gezellige kleine dorpjes en natuur. Het eiland heeft ook erg mooie zandstranden, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Er zijn tenslotte ook hele mooie hotels en resorts waar je kunt verblijven.

Kefalonia

Kefalonia is de grooste van de Ionische Eilanden. Je vind hier veel mooie archeologische opgravingen. Het eiland heeft een mooie geschiedenis en is een belangrijke link met de Griekse mythologie. Op Kefalonia zijn ook veel mooie Romeinse bouwwerken en kerken. De natuur van Kefalonia is misschien nog wel het grootste hoogtepunt. Prachtige meren, stranden, bomen en planten. Dit eiland is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ithaki

Het eiland Ithaki is een stuk kleiner dan de rest. Net als de andere eilanden is de natuur hier erg mooi. De stranden hier zijn wat minder mooi, maar het is er wel een stuk rustiger. Er zijn minder hotels en resorts en het is een stuk minder toeristisch. Perfecte bestemming als je tot rust wil komen.