Nieuwe baan of eigen bedrijf? Kom tot rust met een mooie vakantie

Nieuwe baan of eigen bedrijf? Kom tot rust met een mooie vakantie

Veel mensen die een goede baan hebben of een eigen bedrijf, vinden het lastig om vrijedagen op te nemen en een vakantie te boeken. Vaak zijn mensen bang voor afkeurende blikken, of sales en ervaringen die zij hierdoor mislopen. Toch is het verstandig om af en toe even een pauze te nemen van de drukke werkweken. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar meestal ook voor je baas en de productiviteit op de werkvloer.

Rust en productiviteit

Vakantiedagen die je opneemt worden later meestal gewoon uitbetaald. Hierdoor lijkt het al snel alsof dit vervelend kan zijn voor jouw baas. Maar als deze uren niet worden opgenomen, betalen werkgevers vaak juist alleen maar meer. Ook voor jouw baas is het dus fijn als je af en toe wat dagen vrij neemt.

Heb je een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Veel mensen zijn bang dat ze door een vakantie in te plannen een belangrijke sale of mogelijkheid laten lopen. Dit is natuurlijk altijd een risico, maar het is net zo belangrijk om af en toe even rust te pakken. Door even lekker op vakantie te gaan, heb je tijdelijk geen zorgen aan je hoofd. Hierdoor kun je je hoofd even leegmaken, om jezelf klaar te maken voor de drukke weken die nog komen.

Creatief zijn op vakantie

Als je op vakantie bent, heb je vaak ook even een hele andere blik op je huidige baan, carrière of eigen bedrijf. Het is niet ongebruikelijk dat mensen tijdens hun vakantie opeens een goed idee krijgen of de knoop doorhakken bij een belangrijke beslissing. Je kunt deze tijd ook gebruiken om na te denken over wat leukere aspecten van je bedrijf, zoals de huisstijl of de presentatie van jouw bedrijf of product. Na je vakantie kun je dan meteen een website of nieuw logo laten maken.

Voor sommige mensen lijkt een vakantie zonde van de tijd. Zeker als je net een nieuw bedrijf hebt opgezet, of net bent begonnen met een nieuwe baan. Maar een vakantie is erg belangrijk om juist productief te blijven. Zorg daarom dat je ieder jaar wat dagen opneemt om wat leuks te gaan doen.