Ontdek Curaçao op je eigen manier met een huurauto

Ontdek Curaçao op je eigen manier met een huurauto

Jaarlijks maken duizenden Nederlanders de oversteek met het vliegtuig naar Curaçao. Hoewel Curaçao onafhankelijk is, vormt het nog steeds een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden als onafhankelijke staat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nog steeds veel contact en samenwerking is tussen het Caraïbische eiland en Nederland. Naast toeristen zijn er ook vele Nederlandse families met familie op het eiland die jaarlijks heen en weer vliegen. 

Los van de reden voor het bezoek aan dit prachtige eiland, is het eigenlijk altijd aan te raden om een auto te huren op Curaçao, omdat dit je verblijf aanzienlijk praktischer en aangenamer maakt. Er zijn er de laatste jaren steeds meer mogelijkheden bijgekomen op dit gebied waardoor je nu nog meer bijzondere plekken op het eiland op je eigen manier kan ontdekken

Online, thuis een huurauto boeken biedt vele voordelen

Op Curaçao vind je een mix van lokale aanbieders van huurauto’s en een aantal grote internationale spelers. Over het algemeen zijn de meeste autoverhuurbedrijven wel betrouwbaar, maar er zit natuurlijk wel onderling verschil in het soort auto en in bijvoorbeeld de verzekeringsdekkingen. Het is aan te raden om al vanuit Nederland je auto online te boeken, zodat je je hier niet meer druk over hoeft te maken wanneer je op de bestemming aangekomen bent en je ook direct vanaf het vliegveld je auto kan ophalen en naar je accommodatie kan rijden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de terugweg en je kan hiermee dan ook geld en gedoe besparen, omdat je je eigen vervoer naar het vliegveld hebt.

In je eigen tempo reizen zonder afhankelijk te zijn van anderen

Het rijden op Curaçao is natuurlijk wel anders dan in Nederland, maar zeker niet heel moeilijk. In de spits kan het voornamelijk rondom Willemstad wel behoorlijk druk worden op de wegen en is er een kans dat je in de file komt te staan, maar als vakantieganger kun je deze tijden natuurlijk relatief makkelijk vermijden. De maximumsnelheden zijn aanzienlijk lager dan in Nederland met 45KM  p/u in d bebouwde kom en vaak niet meer dan 80KM p/u buiten de bebouwde kom. Door een huurauto Curaçao te gebruiken ben je volledig onafhankelijk en hoef je niet steeds regelingen te treffen met taxibedrijven en kun je volledig op je eigen tempo het eiland verkennen en op de mooiste plekjes komen.