Op vakantie? Neem je eigen hoeslakens mee!

Op vakantie? Neem je eigen hoeslakens mee!

Ga je op reis? Bezoeken van verschillende culturen is natuurlijk enorm verrassend en kan een heerlijke ervaring zijn. Toch is het handig om goed na te denken wat je mee wilt nemen op vakantie of tijdens de reis. Verschillende culturen houden er verschillende gebruiken kwa hygiene op na. Zo kan in Zuid Amerika veelvuldig bedwantsen voorkomen. Iets wat je slaap niet zal verbeteren.

Hoeslakens meenemen op reis

Het is bij sommige reizen geen overbodige luxe om eigen hoeslaken mee te brengen. Dan ben jee er in ieder geval verzekerd van dat deze schoon en hygiënisch zijn. Zo zijn er talloze verhalen en ervaring van mensen welke in een zeer onhygiënische hotelkamer komen. Na een lange reis of veel vlieguren ben je toe om even heerlijk in een schoon bed met frisse hoeslakens te crashen, zodat je weer fris van de reis, cultuur en bestemming kunt genieten. Met het meebrengen van je eigen hoeslakens slaap je gegarandeerd in een fris, schoon bed en kun je de volgende dag optimaal geniete van je wel verdiende vakantie.

Hoeslakens worden vaak gewassen met chemische middelen

Bij allergie of gevoelige huid kun je tijdens de reis in een hotelbed komen te liggen, waar je achteraf rode plekken op de huid van krijgt. Veel hotel besteden het wassen van hoeslakens en beddengoed uit aan grote wasserettes. Deze gebruiken vaak chemische wasmiddelen, welke hoogstwaarschijnlijk niet overeenkomen met de Nederlandse standaarden. Bij gevoelige huid, allergie, maar ook zonder dit is de kans aanwezig dat je huid op deze wasmiddelen kan reageren.

Beddengoed of hoeslaken set

Ga je op reis, dan kun je natuurlijk afvragen of er ruimte genoeg is in de koffer pof baggage voor het meenemen van een hoeslaken of beddengoed set. Een volledige beddengoed set zal inderdaad uitdagend zijn, maar een hoeslaken neemt niet veel ruimt inbeslagname. Zeker als deze vooraf gevacuümeerd wordt. Het oprollen of vacuümeten is een koud kunstje en zorgt er dus voor dat de inbeslagname van te veel ruimte in de baggage met bijna 50% wordt verminderd. Wel handig is om vooraf even te controleren welke bedmaat er in uw accommodatie is, zodat u minimaal de juiste hoeslaken kunt meebrengen.