Overnachten op het Duitse waddeneiland Sylt?

Overnachten op het Duitse waddeneiland Sylt?

Vergeet Ameland, Texel en Terschelling. Voor een écht unieke zonvakantie moet je op het Duitse Sylt zijn. Begeef je tussen de Duiste miljonairs en eet in dezelfde restaurantjes.

De meest gebruikte manier van overnachten op Sylt is in een hotel of vakantiewoning. Op alle grote hotelsites kan je hotelkamers vinden. Vakantiewoningen zijn er ook volop te vinden, veelal van particuliere eigenaren die zelf niet op het eiland verblijven. Ook zijn er diverse B&B’s te vinden, deze zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen.

Wat ook steeds populairder wordt is het overnachten op een camping. Dit kan met je tent, caravan of zelfs camper. Het gevoel één te zijn met de natuur heb je tijdens het kamperen vaak sterker dan wanneer je in een hotel verblijft. Op het eiland zijn diverse campings te vinden, vaak tegen het strand aan gelegen. Een ideale bestemming voor jouw zomervakantie dit jaar (of volgend jaar)!

Reserveer vooraf voor Sylt

Hou er rekening mee dat overnachten op Sylt niet goedkoop is. Prijzen liggen hier een behoorlijk stukje hoger dan in andere delen van Duitsland. Het is altijd verstandig om van te voren te reserveren.

Je kan er heen gaan zonder te reserveren maar dan loop je altijd het risico dat plekken vol zitten en dat er hogere prijzen gehanteerd worden dan wanneer je van te voren zou reserveren. Zeker als je op stap bent met kinderen is een zekerheidje vooraf wel heel erg prettig.

Dingen om te doen op Sylt

Sylt is geen eiland om de hele dag op het strand of bij het zwembad van je hotel te liggen. Het is een eiland om te verkennen en erop uit te trekken. Het is een eiland om buiten te zijn en van de natuur te genieten. Je moet dus wel een beetje een natuurliefhebber zijn of je moet het heerlijk vinden om de hele dag buiten te zijn. Eén ding is zeker, aan het einde van de dag ben je heerlijk moe geworden en zal je slapen als nooit te voren. 

Sylt is de moeite waard

Sylt is een schitterend eiland voor wie gek is op de natuur. Duinen, strand, heerlijk wandelen en fietsen. Wanneer je op zoek bent naar een bestemming om te feesten dan zit je hier niet goed.