Reis mee met de tour de France

Reis mee met de tour de France

Uitgestrekte zonnebloemvelden, schitterende Franse dorpjes en de beste wielrenners ter wereld. De Tour de France heeft al tientallen jaren een magische aantrekkingskracht op mensen. Een evenement die je eigenlijk het liefste van heel dichtbij mee zou willen maken. En dat is mogelijk! Je kunt dit grootste wielerspektakel in het echt beleven door erbij te zijn. Mee te reizen met de Tour de France!

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om mee te reizen met de Tour de France. Je kunt ervoor kiezen om van hotel naar hotel te reizen waarbij je iedere dag verblijft op de plek waar de renners die dag aan zullen komen. Ook kun je ervoor kiezen om zelf veel te gaan fietsen. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om bijvoorbeeld ´s morgens een mooie route te fietsen om vervolgens weer op tijd langs het parcours te kunnen staan om de renners te kunnen zien. Hiermee beleef je de Tour de France wel heel erg van dichtbij. In de ochtend tijdens het fietsen, krijg je hetzelfde gevoel als wat de wielrenners ervaren die je ´s middags langs ziet komen. En of dit nu een vlakke etappe is door de wijnvelden of bergop, jij zult het echte gevoel gaan evenaren. Als je wilt gaan voor een exclusieve ervaring, dan kun je ook kiezen voor een VIP-reis. Hierbij kun je een stuk meevliegen met een helikopter waarbij je de renners van bovenaf kunt zien. Ook kun je ervoor kiezen om met een volgauto mee te rijden waarbij je op een paar meter afstand van de renners kunt komen. De ultieme beleving van de Tour de France.

Unieke belevenis

Op welke manier je ook mee wilt reizen met de Tour de France, de ervaring zal uniek zijn. Het contact met de bewoners in de Franse dorpen, de Nederlanders die je overal tegen zult komen, maar vooral het in het echt zien van de wielrenners is onvergetelijk. Het wachten achter de dranghekken, de reclamekaravaan die voorbij trekt en dan dat razende peloton. Als je na deze reis de Tour weer op televisie ziet, zul je op een totaal andere manier naar dit evenement kijken. En er nog meer van houden.

Tips voor een ultieme Tour-beleving

Als je de Tour de France in het echt wilt zien, zorg er dan voor dat je ruim de tijd hebt. Je bent afhankelijk van veel factoren die je niet zelf in de hand hebt. Bijvoorbeeld wat je wel en niet mag van de lokale politie. Hoe laat de renners exact langs zullen komen en hoe laat je weer mag vertrekken vanaf de plaats waar je gaat kijken. Neem iets mee waar je comfortabel op kunt zitten en zorg er ook voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Dat geldt ook voor warme kleding. En ga niet te dicht op de weg zitten, geef de renners de ruimte.