Rhodos stad, de hoofdstad van Rhodos

Rhodos stad, de hoofdstad van Rhodos

Rhodos Stad is de hoofdstad van het eiland Rhodos. Het is de grootste stad op het eiland en hier vind je alle belangrijke bezienswaardigheden. Vanaf Rhodos Stad kun je alle andere delen van het eiland ontdekken. De stad wordt vaak gewoonweg aangeduid als Rhodos (Rodos) of men heeft het over 'de stad'.

Wat is er te doen in Rhodos stad?

Je vindt er tal van bezienswaardigheden zoals het Paleis van de Groothertog, de kathedraal van Sint-Jakobus, het fort van Rozenkrans en natuurlijk de Akropolis. Ook zijn er vele winkels, restaurants en bars te vinden. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen door de smalle straatjes, of genieten van een drankje op één van de vele terrasjes.

Vanaf Rhodos stad kun je alle andere delen van het eiland ontdekken. Zo ligt de badplaats Lindos op slechts enkele kilometers afstand, net als vele andere plaatsen die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf op Rhodos. Ook kun je vanaf Rhodos stad gemakkelijk een daguitstapje naar Turkije maken.

Kortom, Rhodos Stad is zeker een bezoek waard! Je kunt hier tal van activiteiten ondernemen.

Paleis van de Groothertog

Het Paleis van de Groothertog is één van Rhodos' meest bekende bezienswaardigheden. Het paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door de Venetiaanse architect Michele Sanmicheli. De groothertog woonde hier tot hij in 1868 naar het paleis op het eiland Corfù verhuisde. Tegenwoordig is het paleis open voor publiek en je kunt er onder andere de prachtige marmeren hal, diverse zalen en slaapvertrekken bezoeken.

Kathedraal van Sint-Jakobus

De kathedraal van Sint-Jakobus is een andere bekende bezienswaardigheid in Rhodos Stad. Deze gotische kerk werd gebouwd in de 14e eeuw en het interieur is prachtig versierd met mozaïeken, beelden en schilderingen. Ook vind je hier het graf van de Duitse ridder Siegfried von Lindheim.

Fort van Rozenkrans

Het fort van Rozenkrans is één of Rhodos' oudste forten. Het werd in de 13e eeuw gebouwd door de Genuezen en is vernoemd naar het kruis dat Jezus aan Petrus zou hebben gegeven. Het fort diende destijds als verdediging tegen piraten. Tegenwoordig is het een populaire bezienswaardigheid en je kunt er onder andere de vestingwerken, de torens en de kelders bekijken.