Top 10 bezienswaardigheden in Rome

Top 10 bezienswaardigheden in Rome

Rome was ooit de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, is de woonplaats van de paus en het stadcentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Rome is de hoofdstad van Italië, telt 3,7 miljoen inwoners en is met recht een wereldstad te noemen. Een stad die het verdiend om bezocht te worden. Wij hebben de 10 mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Colosseum

Gebouwd om spelen in te organiseren die ooit werden betaald door de keizer. Ooit werden er zelfs zeeslagen in gehouden, nadat men er miljoenen liters water in had gepompt. Het Colosseum hoort bij de zeven wereldwonderen.

Vaticaanstad

De woonplaats van de paus zelf. Je kent waarschijnlijk de televisiebeelden wel van de paus die het volk toespreekt met Pasen vanaf het Sint Pietersplein. In Vaticaanstad vind je meerdere bijzondere gebouwen waaronder het apostolisch paleis en de Sint-Pietersbasiliek.

Trevifontein

Deze fontein heeft een hoogte van 26 meter en een breedte van 22 meter. Trevi staat voor ‘drie wegen’. Vroeger kwamen er namelijk drie wegen samen op dit plein waarop deze fontein te vinden is. De fontein is gelegen op het Piazza di Trevi.

Monument Victor Emanuel II

Victor Emanuel II was de eerste koning van het verenigd Italië. Je kunt in het monument zelf een museum vinden wat gaat over deze hereniging. In Italië zelf staat dit monument ook wel bekend als ‘het altaar des vaderlands’, ofwel ‘Altare della Patria.

Forum Romanum

In een ver verleden werd deze plek gezien als het centrum van Rome. Nu vind je er indrukwekkende ruïnes terug zoals de Basilica Julia, Titus en de Tempel van Castor. Het is een prachtig stukje historie, verspreid over een groot gebied.

Villa Borghese

Even ontspannen in een gebied van maar liefst 80 hectare. Dit stadspark biedt schitterende tuinen, villa’s en paviljoenen. Villa Borghese Pinciana is het pronkstuk in het park. Ook de dierentuin van Rome is gevestigd in dit park. Ook kun je er het zomerhuis vinden van Paus Julius III.

Piazza di Spagna

Eén van de bekendste en beroemdste pleinen is zonder twijfel Piazza di Spagna. Een indrukwekkend plein die zeer veel wordt bezocht. Je vindt hier ook de prachtige fontein ‘Fontana della Barcaccia’.

Thermen van Caracalla

Maar liefst 1600 mensen konden hier vroeger gelijktijdig gebruik van maken. Dit badhuis lijkt van de buitenkant nog redelijk sober, maar als je binnenkomt weet je niet wat je ziet. Mozaïeken, marmeren vloeren en veel graniet maken dit tot een luxe badhuis dat de moeite waard is om te bezoeken.

Sixtijnse kapel

Het huis waarin de paus woont wil je natuurlijk wel gezien hebben. Deze kapel ligt in het Apostolisch Paleis in Vaticaanstad. Dit wordt beschouwd als het meesterwerk van Michelangelo. Er zijn in deze kapel ook heel veel prachtige schilderijen terug te vinden. Waaronder ‘Het laatste oordeel’ van Michelangelo.

Piazza Navona

Op dit plein worden veel festiviteiten georganiseerd in Rome. Hierbij moet je denken aan toneelvoorstellingen en kerstmarkten. Je vindt ook een prachtige fontein op dit plein, genaamd ‘Fontana dei Quattro Fiumi’. Deze werd in de zeventiende eeuw ontworpen door Gian Lorenzo Bernini.