Vakantie in Dubai - Wat doen?

Vakantie in Dubai - Wat doen?

Overweegt u op vakantie naar Dubai te gaan en bent u benieuwd wat er te zien is aan bezienswaardigheden in Dubai? Dan leest u hier de beste tips voor activiteiten in Dubai, het mooiste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai is namelijk veel meer dan zomaar een stad in de hete woestijn en wij voorzien u graag van de beste tips voor een geslaagde vakantie in Dubai.

Wat doen in Dubai?

Ten eerste is Dubai voor veel bezoekers een geliefde bestemming als strandvakantie doordat u vele maanden per jaar de garantie heeft op schitterend zonnig weer, alleen tijdens de zomermaanden wilt u liever de regio niet bezoeken vanwege de extreem hete temperaturen. De kustlijn bestaat uit tal van prachtige stranden, soms zijn dit private stranden behorende bij de vele hotels en resorts, waarvan het strand JBR (Jumeirah Beach) en La Mer de meest voor de hand liggende stranden zijn. Een andere veel geboekte activiteit in Dubai is het maken van een woestijnexcursie, waar u met een 4x4 en/of duinbuggy de woestijn van Dubai intrekt. Vaak wordt dit gecombineerd met activiteiten als sandboarding, kameel rijden en het bezoeken van een bedoeïenkamp. 

Extreme bezienswaardigheden in de woestijn

Waar Dubai vooral bekend om is geworden is de vele extreme gebouwen die met de oliedollars gebouwd zijn om de stad om te toveren tot één grote toeristische attracties. Letterlijk hoogtepunt is de Burj Khalifa, de grootste wolkenkrabber ter wereld. Met een lift kunt u tot grote hoogte deze Burj Khalifa bestijgen en genieten op het uitzicht platform op de 124een 148e etage. Het kan wel raadzaam zijn tickets te reserveren voor de Burj Khalifa. Bij de wolkenkrabber treft u The Dubai Mall, een immens shoppingcenter met een prachtig zeeaquarium en aangrenzend de grootste fonteinshow ter wereld. Of bezoek Palm Jumeirah, het bekende palmeiland van Dubai met het enorme hotel Atlantis The Palm, welke samen met het aangrenzende waterpark Aquaventure, volledig in het teken staat van de verdronken stad Atlantis. 

Wanneer u over een goed gevulde portemonnee beschikt kunt u overwegen om te overnachten in het zevensterren hotel Burj Al Arab, het meest luxe hotel ter wereld in de vorm van een traditionele zeilboot. U kunt er ook voor kiezen om ‘goedkoper’ te gaan lunchen in de Burj Al Arab om de pracht en praal van dit luxe hotel te ervaren. Andere Dubai bezienswaardigheden zijn de prachtige bloementuinen van de Miracle Garden, de luxe jachthaven Dubai Marina of bezoek de historische wijk van Dubai welke wordt doorkruist door de Dubai Creek, waar u een leuke overtocht met een traditionele abra kunt maken of een bezoek kunt brengen aan het museum in het Al Fahidi fort. Een nieuwe topattractie in de Ain Dubai, het grootste reuzenrad ter wereld op het nieuwe eiland Bluewaters Island. Tot slot kan het een leuke excursie zijn om een dagtocht te maken naar de hoofdemiraat Abu Dhabi met de prachtige Sjeik Zayed Moskee. Oftewel, Dubai heeft alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip waar u zich makkelijk een week zult vermaken. Welkom in Dubai!