Vakantie met elektrische auto naar Zweden

Vakantie met elektrische auto naar Zweden

Wil jij met de auto op vakantie deze winter of komende zomer? Voor veel mensen is vaak op vakantie gaan met de auto, een goede reden om niet elektrisch te gaan rijden. Volgens velen zitten er een aantal nadelen aan elektrisch rijden, zeker met lange afstanden tijdens de vakantie. Op vakantie met een elektrische auto, vereist vaak iets meer planning en aandacht. Maar op vakantie gaan met het voertuig is zeker te doen. In veel Europese landen heb je tegenwoordig meer dan genoeg punten waar je kunt opladen. Ook in Zweden en andere Scandinavische landen is dit het geval.

Accu opladen op vakantie

Als je op vakantie gaat naar Zweden, is het vooral belangrijk dat je de reis goed hebt gepland. Op vakantie met je elektrische auto heb je onderweg laadpalen nodig, zodat je de accu van de auto kunt opladen. Zorg daarom dat je altijd zeker weet dat er laadpalen langs de route zitten. Je kunt op internet en op de navigatie vaak zien waar je de auto kunt opladen. Zweden is een groot land, waar plaatsen vaak ver uit elkaar liggen. Gelukkig zijn er in Zweden tegenwoordig veel oplaadpunten te vinden, waardoor dit geen probleem hoeft te zijn.

Ook het bereik van je elektrische auto is belangrijk. Bij een langere vakantie met de auto, is het niet zo fijn als de auto maar 300 kilometer bereik heeft. Met 500 of 800 kilometer, kom je al een stuk verder. Je hoeft dan niet steeds te stoppen om op te laden. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten, zodat je de auto ’s nachts kunt opladen.

Vehicle to Load

Sommige functies van nieuwe elektrische auto’s zijn ook erg handig tijdens je vakantie. Zo heeft de Hyundai IONIQ 5 Vehicle to Load (V2L). Dit betekent dat je de accu van je auto kunt gebruiken om andere apparaten op te laden. Zo kun je op vakantie het koffiezetapparaat onderweg gebruiken. Wil je graag fietsen door de natuur van Zweden? Dan kun je bijvoorbeeld ook elektrische fietsen meenemen en opladen langs de weg. Voor langere vakanties met de auto, is Vehicle to Load dus erg handig. Kijk voordat je op vakantie gaat goed wat je auto wel en niet kan.