Waar kan ik gratis parkeren bij vliegveld Eindhoven?

Waar kan ik gratis parkeren bij vliegveld Eindhoven?

Vliegveld Eindhoven is een relatief kleine luchthaven waar jaarlijks ongeveer 3 miljoen passagiers gebruik van maken. Met name op prijs concurrerende vliegmaatschappijen kiezen voor deze luchthaven, denk hierbij aan Transavia en Ryanair. Vanaf deze luchthaven kun je voor een laag bedrag naar een groot aantal Europese bestemmingen vliegen. En als je erin geslaagd bent om voor weinig geld een vliegticket te kopen, dan wil je natuurlijk niet nog eens hetzelfde bedrag betalen om te kunnen parkeren. Het liefste wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen om te parkeren rondom luchthaven Eindhoven, sterker nog, het liefste wil je gratis parkeren.


Gratis parkeren vliegveld Eindhoven

Het is mogelijk om gratis te parkeren in de directe omgeving van vliegveld Eindhoven. In dit geval staat je auto niet op een officieel parkeerterrein, maar bijvoorbeeld in een woonwijk of op een ander terrein. Je mag op deze plekken gewoon parkeren en dit kost je helemaal niets. Als je een plekje gevonden hebt voor je auto neem je vervolgens bus 401 (Hermes) die rijdt vanaf het Centraal Station Eindhoven naar het vliegveld. Op deze route bevinden zich verschillende haltes waar je op kunt stappen. Het is niet ver vanaf het Centraal Station naar de luchthaven dus jouw busreis zal in dit geval ook niet veel kosten. Ook kun je parkeren op de P&R Best, op de Spoorstraat 5694 AA Best. Met lijn 20 (Hermes) kun je ook vanaf deze plek op de luchthaven komen. Dit duurt ongeveer een kwartiertje en er bevinden zich zes haltes onderweg. Ook hier kun je gratis parkeren.

Parkeer je auto op een slimme plek

Als je besluit om je auto in een woonwijk of op een afgelegen terrein te parkeren, zorg er dan altijd voor dat je niemand tot last bent. Zeker in een woonwijk is het aantal parkeerplekken afgestemd op het aantal huizen. Ga dan ook niet voor iemand zijn huis staan, als hier maar één parkeerplaats beschikbaar is. Er zijn altijd wel parkeerplekken in woonwijken waar je niemand tot last bent. Ook op afgelegen plekken op bedrijventerreinen is vaak plaats genoeg. Zorg er wel altijd voor dat je auto op een veilige plek komt te staan. Liefste waar ’s nachts licht is en veel mensen langskomen.