Wanneer is de zomervakantie 2020?

Wanneer is de zomervakantie 2020?

Je hebt waarschijnlijk nu al zin om op zomervakantie te gaan. Een heerlijk moment om erop uit te trekken met je geliefde, het gezin of gewoon lekker in je eentje. De kans is groot dat je al bezig bent geweest met de voorbereidingen voor je zomervakantie. Misschien heb je ook al nagedacht over de kosten van deze vakantie, het is hierbij een fijne gedachte dat je ook in 2020 weer kunt rekenen op vakantiegeld. Hieronder kun je lezen wanneer je vakantiegeld binnen zal komen.

Verschillen per werkgever

Het tijdvak waarover een werkgever het vakantiegeld moet uitbetalen loopt van 1 juni tot aan met 31 mei. Normaal gesproken betaalt een werkgever dit gelijktijdig uit met het salaris van de maand mei. Dit is echter niet verplicht voor een werkgever om dit zo te doen. Wel is de werkgever verplicht om minimaal één keer per jaar het vakantiegeld uit te keren. De werkgever kan afspraken met zijn werknemers maken dat het uitbetalen op een ander moment plaatsvindt. Ook zijn er werkgevers die ervoor kiezen om iedere maand een stukje vakantiegeld uit te betalen. Je kunt in dit geval dus het beste even navraag doen bij je werkgever hoe dit bij het bedrijf / de organisatie is geregeld waar jij werkzaam bent. Overigens wordt deze regeling ook vaak vermeld in de arbeidsovereenkomst. Dus als je een arbeidsovereenkomst hebt getekend en hiervan een kopie hebt gekregen, zou je het ook hierin even kunnen opzoeken.

Schoolvakantie kinderen 2020

Heb je jonge kinderen? Dan ben je met jouw vakantie, net als miljoenen andere Nederlanders, afhankelijk van de schoolvakanties van jouw kinderen. Je kunt al ver van te voren bekijken wanneer deze schoolvakantie valt, zodat je toch nog kunt profiteren van vroegboekkorting. Omdat er een groot aantal mensen in dezelfde periode op vakantie zullen gaan, raden wij dit zeker aan.

Uitkering

Krijg je een uitkering dan heb je ook recht op vakantiegeld. In het geval van een WAO-, WAZ-, Wajong- en WIA-uitkering krijg je jouw vakantiegeld gestort op 22 mei 2020. In het geval van een WW-uitkering heb je ook recht op vakantiegeld. Dit wordt altijd gelijktijdig uitbetaald met de uitkering van de maand mei.