Wat is de beste manier om jouw dekbed op vakantie fris te houden?

Wat is de beste manier om jouw dekbed op vakantie fris te houden?

Houd uw bed fris door elke ochtend de dekens terug te trekken en uw bed te laten luchten voordat u het opmaakt. Zo kunnen de vezels ademen en kan vocht verdampen. Gebruik dit als een kans om uw dekbed uit te schudden om de vulling te herverdelen en op te kloppen. Wij raden u aan uw donzen gevulde dekbed dagelijks op te schudden, het te laten luchten voordat u uw bed opmaakt en het om de 6 -12 maanden te wassen.

Welke dekbedvullingen zijn het makkelijkst te onderhouden?

Dekbedden met natuurlijke vulling en dekbedden met synthetische vulling blijven er goed uitzien met alleen een beetje uitschudden om de vulling nieuw leven in te blazen. Maar als u geen zwaar dekbed kunt tillen, vindt u de lichtheid van een donzen dekbed misschien een betere keuze.

Bij het wassen en drogen van dekbedden hebben synthetische vullingen de minste aandacht nodig. Al onze dekbedden kunnen in de wasmachine worden gewassen en sommige kunnen in de droogtrommel, maar wij raden u sterk aan uw dekbedden professioneel te laten reinigen en drogen. 

Kies een professionele wasserij die ervaring heeft met het reinigen en drogen van dekbedden; ze moeten gewassen en gedroogd worden in machines met professionele capaciteit en de vulling van uw dekbed moet volledig droog zijn, om beschadiging van de vulling te voorkomen. Sommige vullingen van veren en dons gaan samenklonteren en verliezen hun isolerende eigenschappen als ze niet goed gedroogd worden. 

Ongelooflijk genoeg kan het meerdere uren in de droogtrommel duren om een donzen dekbed grondig te drogen - een klusje dat u best aan de professionals overlaat, daar zult u het mee eens zijn!

Na hoeveel tijd moet ik mijn dekbed vervangen, afhankelijk van de vulling?

Dekbedden zijn met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt en worden geleverd met garanties voor uw gemoedsrust. Sommige vullingen zijn van nature slijtvaster dan andere en gaan dus langer mee als u ze goed onderhoudt. Een Canadees goed dekbed en Ultimate Hongaarse dekbedden hebben een garantie van 15 jaar. Onze Luxury Silk, Duck Feather & Down, Goose Feather & Down en synthetische vulling dekbedden hebben een garantie van 5 jaar. 

Met goed onderhoud zult u merken dat uw dekbed langer meegaat dan onze garantie en u vele jaren een goede nachtrust geeft. Neem de tijd om uw dekbed elke ochtend uit te schudden en trek de dekbedovertrekken terug om uw dekbed te laten ademen en vocht te laten verdampen. Was dekbedovertrekken minstens één keer per week. Overweeg het gebruik van een dekbedbeschermer om uw dekbed te beschermen tegen morsen en ongelukjes. Wij raden u aan uw dekbed om de 6-12 maanden een professionele wasbeurt te geven.