Wat is er te doen in Athene?

Wat is er te doen in Athene?

Athene staat bekend om zijn bezienswaardigheden, maar wist je dat je in deze prachtige stad ook heerlijk kunt genieten van culinaire hoogstandjes? Bovendien is Athene een stad, waar je ook kunt genieten van uitstekende stranden om lekker te kunnen genieten van de zon. Toch kiezen veel mensen in eerste instantie voor Athene vanwege al dat moois wat hier te bewonderen is. Wat dacht je van schitterende tempels, monumenten, zelfs de oudste rechtbank ter wereld ga je hier vinden! Athene bezienswaardigheden bezoeken? Wij hebben de drie mooiste bezienswaardigheden van Athene voor je op een rijtje gezet!

De Akropolis

Deze berg van 156 meter hoogte kun je niet missen als je naar Athene gaat. Waar je ook staat in de stad; vrijwel overal kun je de berg wel zien. De Akropolis is eigenlijk een openluchtmuseum waar heel veel bezienswaardigheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Akropolismuseum, een plek waar heel veel voorwerpen en beelden te vinden zijn die ooit zijn gevonden op de berg. De ideale plek om te starten, zodat je op de berg zelf, al heel veel kennis hebt over de Akropolis. Op deze berg, kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Niké tempel, deze werd gebouwd ter ere van de godin van de overwinning; Niké. Ook kun je er een bezoek brengen aan het Parthenon, met dit gebouw lieten de Grieken destijds aan de wereld zien, hoever zij al waren met hun bouwkunst en architectuur. De Akropolis is ideaal voor mensen die veel willen zien, in een korte tijd. Ga jij ook voor een bezoek aan de Akropolis? Bestel dan je Akropolis tickets vooraf online, scheelt straks veel wachttijd!

Panatheens Stadion

Sportliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan het Panatheens Stadion. In 1896 werden hier de eerste (moderne) Olympische spelen gehouden. Tegenwoordig worden er geen sportwedstrijden meer gehouden hier, maar je kunt er wel een bezoek aan brengen. Het stadion biedt plaats aan 80.000 mensen. Je kunt er veel informatie over de Olympische spelen vinden, het is natuurlijk erg interessant om te weten hoe de Olympische spelen eigenlijk zijn ontstaan. Natuurlijk maakt het stadion zelf, ook erg veel indruk. De moeite waard om te bezoeken dus!