Zwemmen er haaien in de buurt van Zakynthos?

Zwemmen er haaien in de buurt van Zakynthos?

Waar je ook bent ter wereld er zijn altijd diverse diersoorten te vinden op je vakantie. Ga je richting de bossen op de Veluwe dan is er een grote kans dat je een hert tegen het lijf loopt. Ga je richting de Noordpool. Wie weet zie je een pinguïn of zeeleeuw. Wat voor diersoorten kom je dan tegen op Zakynthos vraag je jezelf af? Met wat geluk kom je oog in oog met een schildpad. Bij een mediterraan klimaat met water zou je ook dieren zoals haaien verwachten in de zee. Nu is de vraag zwemmen die ook in de buurt van Zakynthos?

Wees gerust aan de kust

Je zou anders verwachten in deze wateren en met het klimaat wat er op het eiland Zakynthos is. Maar het feit is dat je met een gerust hart een duik kunt nemen in de zee op je vakantie. Haaien zijn er amper te bekennen. De meldingen die er zijn die zijn sporadisch en zeldzaam en de haaien die er dan gespot worden zijn redelijk ongevaarlijke soorten zoals de voshaaien en hondshaaien. Haaien trekken meer de richting op van de kust bij Italië en Frankrijk. Hier worden jaarlijks wel een waarnemingen en aanvallen van haaien gemeld en de voornaamste soort is de witte haai. Dus de wateren rondom Zakynthos zijn zo goed als veilig wat betreft haaien. Mocht je nou inspiratie op willen doen om veilig baantjes te gaan trekken of gewoon bruin te bakken op het strand? Kijk dan gerust eens op Zakynthos.nl

Ongevaarlijke dieren die je wel tegen kunt komen

Waar je wel kans op hebt om tegen te komen zijn schildpadden. De Caretta Caretta schildpadden die afstamt van de familie van zeeschildpadden zijn fanatieke bezoekers van Zakynthos en komen hier jaarlijks hun eieren leggen in het parelwitte zandstrand. Tijdens het snorkelen kun je deze dieren sporadisch tegenkomen. En nee, ze hebben geen vin op hun rug en eten je gelukkig niet op. Dus je kunt een gerust hart je baantjes trekken door de strakblauwe zee rondom het eiland Zakynthos. Wel zo fijn om te weten voor je jouw vakantie boekt, toch?