Wat kun je allemaal doen op Thassos?

Wat kun je allemaal doen op Thassos?

Thassos is een minder bekend eiland van Griekenland. Dit groene, mooie eiland heeft hoge, unieke pijnbomen en is het meest noordelijke eiland van Griekenland. Ook heet het eiland prachtige wit marmer rotsen en witte, lange stranden. Het is een droomeiland voor de vakantieliefhebber. Hieronder vind je tips over bezienswaardigheden en steden op dit eiland.

Limenas

Ook wel Thassos-stad genoemd, Limenas is de grootste stad van het eiland. Het is dan ook de hoofdstad. De stad ligt aan een prachtig begroeide baai, waardoor het een mythische uitstraling heeft. Limenas heeft onder andere een mooi oud theater, een Akropolis en een interessant archeologisch museum. Limenas heeft ook veel lekker restaurants en gezellige terrassen. Er is veel te zien en doen in de stad en Limenas mag dus zeker niet ontbreken tijdens je reis.

Thessaloniki

Ook Thessaloniki is een mooie, oude stad die je gezien moet hebben. Thessaloniki heeft veel mooie museums, archeologische vindplaatsen en kerken. Ook heeft de stad een bruisend nachtleven. Hoogtepunten van de stad zijn de Witte Toren, Ana Poli (de oude stad) en de gezellige boulevard. Ook heeft Thessaloniki veel leuke markten, winkels en straatjes.

Ben je onderweg van Thessaloniki naar Limenas en wil je snel je vakantie proberen terug te verdienen? Je kan dan bijvoorbeeld cryptomunten zoals Ethereum kopen of aandelen verhandelen onderweg. Houd de ETH koers of de aandelenmarkt goed in de gaten en probeer een gokje te wagen. Wie weet kun je die avond dan gratis uit eten.

Mooie stranden

Thassos staat ook bekend om zijn mooie, witte stranden. Het zijn veelal prettige zandstranden met daarlangs de kenmerkende grote bomen. Paradissos is een lang, breed strand en wordt ook wel Paradise Beach genoemd. Ook Alyki is mooi. Hier vind je twee baaien met daarbij mooie opgravingen. Ook Golden Beach (Chryssi Akti) is te vinden op het eiland. Het strand gaat van smal naar heel breed. Er zijn ook veel kleinere, minder toeristische strandjes te vinden op het eiland.

Tempels, kerken en opgravingen

Het eiland heeft veel oude opgravingen en gebouwen die je zeker niet mag missen. Deze staan vaak erg mooi tussen de bomen en planten van het eiland. Zo heb je bijvoorbeeld het Akropolis, de Tempel van Dionysus en Athena en een out Amfitheater.