Wat weten we van Thessaloniki?

Wat weten we van Thessaloniki?

Thessaloniki is een stad in Griekenland en de tweede grootste stad van het land. Thessaloniki ligt aan de Thermaïkë Zee, op slechts een uur rijden van Athene. De stad zelf telt ruim één miljoen inwoners, maar met alle dorpen en wijken eromheen komt dat aantal op bijna 2 miljoen. Thessaloniki is een belangrijke havenstad en heeft veel industrie.

Wat is er te doen in Thessaloniki?

Thessaloniki is een historische stad met veel bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheid van Thessaloniki is de Akropolis, maar ook het Paleis der Galerijen en andere kerken zijn erg mooi. Daarnaast zijn er in Thessaloniki veel leuke winkelstraatjes en gezellige restaurants te vinden. Thessaloniki is een populaire bestemming voor een citytrip, maar ook als startpunt om Griekenland verder te ontdekken.

Akropolis

Het Akropolos in Thessaloniki is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Deze oude citadel ligt op een heuvel en is gebouwd in de vijfde eeuw voor Christus. The Akropolis is erg groot en bestaat uit verschillende delen, zoals de Agora (marktplaats), het theater en verschillende tempels.

Paleis der Galerijen

Het Paleis der Galerijen in Thessaloniki was ooit het paleis van keizer Constantijn. Het paleis werd gebouwd in de vierde eeuw en is erg mooi. Er zijn veel prachtige mozaïeken te bewonderen en het paleis is nu een museum.

Heerlijk grieks eten

Thessaloniki staat ook wel bekend om haar Griekse keuken. In deze stad kun je genieten van allerlei lekkernijen, zoals souvlaki, gyros en tzatziki. Daarnaast zijn er in Thessaloniki veel gezellige restaurants waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van een lekker drankje.

Snelle weetjes over Thessaloniki

Alvorens je jouw vakantie boekt naar Thessaloniki wil je natuurlijk nog enkele dingen graag weten. Daarom hebben wij vijf vragen voor je geformuleerd. Het vliegen naar Thessaloniki duurt ongeveer drie uur. De temperatuur in Thessaloniki ligt rond de 20 graden Celsius in het voorjaar en zomer. In het najaar en winter ligt de temperatuur gemiddeld rond de 12 tot 16 graden Celsius.

Waar kan ik slapen in Thessaloniki?

In Thessaloniki kun je slapen in verschillende soorten accommodaties, zoals hotels, pensions, appartementen of bed & breakfasts.

Een lang verhaal kort. Thessaloniki is een populaire bestemming voor een citytrip. De stad heeft veel bezienswaardigheden en is erg gezellig. Daarnaast ligt Thessaloniki op slechts een uurtje rijden van Athene en kun je ook de boot nemen naar enkele eilanden. Thessaloniki is een stad in Griekenland en de tweede grootste stad van het land. Thessaloniki ligt aan de Thermaïkë Zee, op slechts een uur rijden van Athene. De stad zelf telt ruim één miljoen inwoners, maar met alle dorpen en wijken eromheen komt dat aantal op bijna 2 miljoen. Thessaloniki is een belangrijke havenstad en heeft veel industrie.