Wat zijn de leukste plekjes in Puglia, Italië?

Wat zijn de leukste plekjes in Puglia, Italië?

Als je op vakantie wil naar Italië denk je al snel aan de meest bekende regio's, zoals Toscane, Lombardije en Sicilië. Er zijn in Italië echter verschillende regio's die veel minder bekend zijn, maar erg leuk zijn om op vakantie te gaan. Deze regio's zijn ook minder bekend bij toeristen, waardoor je van een rustige, authentieke vakantie geniet. Een van deze regio's is Puglia, een welvarend gebied in het zuiden van Italië. Langzaam is deze regio uit aan het groeien tot een populaire vakantiebestemming. Puglia heeft prachtige steden, stranden en bezienswaardigheden. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van mooie plekken en steden in Puglia.

Lecce

Een van de grotere steden in Puglia is Lecce. Deze stad is erg gezellig en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn het Romeinse amfitheater, het kathedraal van Lecce en Basilica di Santa Croce. Ook kun je in Lecce heel goed terecht om wijn te proeven in een van de vele wijnbars in de stad. De stad heeft ook hele mooie, goede restaurants waar je heerlijk kunt eten. Lecce mag zeker niet ontbreken tijdens je reis en is erg geschikt voor een stedentrip.

Bari

De hoofdstad van de regio Puglia is Bari. Deze mooie oude stad was vroeger een belangrijke havenplaats. Er zijn veel oude bezienswaardigheden te vinden, zoals kerken, pleinen en het oude kasteel. Bari is erg leuk om te bezoeken en er is veel te zien en doen.

Kleine plaatsjes

In Puglia barst het van de mooie kleine dorpjes en steden. Deze dorpjes hebben een unieke, gezellige uitstraling. Een goed voorbeeld hiervan is Ostuni, ook wel de wite stad genoemd. Dit stadje is kenmerkend door de smalle straatjes, mooie terrassen en het mooie uitzicht vanaf de heuvel waarop de stad is gebouwd. Je hebt vanaf hier mooi uitzicht over het platteland. Ook Polignano a Mare is een mooi klein stadje van Griekse oorsprong. De stad is gebouwd op kliffen en heeft een mooi klein strandje. Het stadje is erg gezellig en heeft een mooie kijk op de zee. Het restaurant Grotta Palazzese is een hoogtepunt van deze plaats. Dit restaurant is ook gelijk een hotel waar je kunt slapen.